- 01.04.-04.04.2025
- 07.04.-11.04.2025
- 14.04.-18.04.2025
- 22.04.-25.04.2025
- 28.04-30.04.2025
- Informacja o alergenach
Uwaga: jadłospis może ulec małej zmianie
Data | Śniadanie | Alergeny | Obiad | Alergeny | Podwieczorek | Alergeny |
01.04
Wycieczka gr. II, IV |
Kakao na mleku(200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Pasta z soczewicy (30g), papryka(20g), Kiełki rzodkiewki(5g) Sok owocowy100%(200ml |
7
1
7 7, 3, |
Zupa zacierkowa (250g)
Gulasz wieprzowy (60g w sosie pomidorowym z papryką i pieczarkami (100g) Kasza bulgur (40g) Surówka z selera naciowego (100g),sałata 5g,Kompot owocowy (200ml),woda |
7
9,1
7,1
|
Bułka z jabłkiem,
mandarynka (100g) Mleko(200ml) |
1
7
7 |
02.04 | Płatki jaglane na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Pasta jajeczna ze szczypiorkiem (35g) Pomidor (20g)marchewka (10g) Sok jabłkowy 100%(200ml) |
1,7
1
7 3,7
5 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250g)
Pulpet rybny w sosie cytrynowym(100g) Ryż brązowy(40g) Surówka z kapusty kiszonej (100g),sałata Kompot owocowy (200ml)/woda |
7,9
3,
4,7
1, |
Chałka z masłem(40g)
(120g),orzechy (10g), winogrona mleko(200ml) |
1
8
7
|
03.04 | Kawa na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Ser biały (30g), sałata (20g), ananas(20g)
sok owoc 100% (200ml) |
7
1
7
|
Zupa dyniowa z makaronem (250g)
Sznycel z indyka w panierce (80g) Ziemniaki (40g) Mizeria z jogurtem (120g) marchewka (20g) Kompot owocowy (200ml)/woda |
7,9,3
1
7 |
Grahamka z masłem (35g)
schab własny wyrób (20g), kalarepka (20g) jabłko (120g) Kakao na mleku (200ml) |
1
7
7
|
04.04 | Płatki ryżowe na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Wędlina drobiowa (20g) Ogórek kwaszony (20g),sałata (20g) Sok owocowy 100% (200ml) |
7,1
1 7
7 |
Zupa z brukselką i ziemniakami (250g)
Naleśniki z serem białym (150g), jabłko prażone (80g) i jogurtem (10g) Kompot owocowy (200ml)/woda |
9
7;1,3
|
Bułka wrocławska (35g)
Pasta: masło, jaj, szczypiorku i tuńczyka (35g) gruszka (100g) kawa (200ml), orzechy |
1
7,3
4
7 |
Uwaga: jadłospis może ulec małej zmianie
Data | Śniadanie | Alergeny | Obiad | Alergeny | Podwieczorek | Alergeny |
07.04 | Płatki owsiane na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g), wędlina-szynka drobiowa (20g), Ogórek zielony (20g),rukola(5g) sok owocowy 100% (200ml) |
7,1
1
|
Zupa rybna z ziemniakami (250g)
Kluski leniwe (150g), surówka z marchwi i jabłka (100g) Sałata (5g) Kompot owocowy (200ml),woda |
4,9,
3,7
|
Bułka z ziarnem z masłem (35g), pomidor (20g),
mandarynka(100g) Kawa na mleku (200ml) |
1
3
7,
|
08.04 | Kakao na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45) Ser żółty (20g) Rzodkiewka (20g),natka(5g), Sok owocowy 100% (200ml) |
7
1
7
|
Zupa kalafiorowa z ryżem (250g)
Schabowy w panierce (70g) Ziemniaki (50g) Koperek (2g) Surówka z kapusty pekińskiej i warzyw(120g), Kompot owocowy ,woda(200ml) |
9,7,1
3,1
7
|
kawa (200ml)
bulka wrocławska z masłem (35g), pasta z ciecierzycy- wyrób własny (30g),ogórek kwaszony (20g) Jabłko (120g)
|
7
1
7 |
09.04 | Płatki ryżowe na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Pasta z masła, jaj , makreli i szczypiorku (35g) Papryka czerwona (20g),kełki rzodkiewki(2g) sok owocowy 100% (200ml) |
7
1
3,4 |
Barszcz czerwony z ziemniakami (250g)
Gulasz z indyka (60g) Kasza gryczana biała (40g) Surówka królewska z żurawiną(120g),cykoria (20g) Kompot owocowy (200ml)woda |
7,9
4,1,7
1
7 |
Sałatka owocowa (100g),herbatniki (30g)
Orzechy (10g) Kawa na mleku (200ml) |
7,1
8
7
|
10.04 | Kawa na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Wędlina- polędwica (20g) Pomidor (20g),bazylia(5g) Sok owocowy 100% (200ml) |
7
1
7 7
|
Zupa pieczarkowa z makaronem pełnoziarnistym (250g)
Pulpet wp. z sosem pomidorowym (130g) Ryż pełnoziarnisty (50g) Warzywa zasmażane (100g),sałata(20g) Kompot owocowy (200ml)woda |
7,9,3
1 3,1,7
7 |
Jogurt naturalny (100ml) , mus z banana (50g)
Bułka z masłem (35g) Gruszka (120g) Herbata owocowa (200 ml) |
1
7
|
11.04 | Kuskus na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (30g-35g) Pasta z jajka i szczypiorku (50g) Kalarepka,(20g),marchewka(10g) mus owocowy 100% (200ml) |
1,7
1
7 |
Zupa brokułowa z kaszą pęczak (250g)ser biały z jogurtem (130g)
Mus truskawkowy (100g) makaron (50g), jabłko(20g) Kompot owocowy (200ml)woda |
9
7 7
1
|
Grahamka z masłem (35g)
Wędlina- schab (35g), arbuz (120g), orzechy
Kakao na mleku (200ml)
|
1
7 |
Uwaga: jadłospis może ulec małej zmianie
Data | Śniadanie | Alergeny | Obiad | Alergeny | Podwieczorek | Alergeny |
14.04 | Płatki jęczmienne na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Wędlina-szynka drobiowa (20g) Rzodkiewka(100g) Sok jabłkowy 100% (200ml) |
7,1
1
|
krupnik (250g), makaron pełnoziarnisty (50g),z sosem mięsno-warzywnym (100g) i serem żółtym (10g)
Brokuł z wody (50g,)marchewka z jabłkiem(50g) Woda/ Kompot owocowy (200ml) |
1,9,
3,
1,
7 |
Jogurt nat.(100ml), mus z truskawek (50g) bulka z masłem (40g), orzecgy
Mandarynka (100g) Napój cytrynowy (200ml) |
7
3
7,
|
15.04 | Kawa na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Ser biały z miodem (35g) Marchewka (20g),sałata(5g), Mus owocowy 100%(200ml) |
7
1
7
|
Zupa pomidorowa z kaszą kuskus (250g)
pulpet drobiowy w sosie koperkowym (80g) kopytka (60g) Surówka kopenhaska.(120g), Kompot owocowy (200ml)/woda |
9,1
1,3 1,3
9
|
Chałka z masłem (35g)
jabłko (100g) Mleko (200ml) |
1
7
7 |
16.04
|
Płatki żytnie (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) ½ jajka, szczypiorek, Pomidor (20g),bazylia (5g) Sok jabłkowy 100% (200ml) |
1,7
1
3,
|
Zupa z jarmużem i ryżem(250g)
gulasz wołowy (100g) Kasza gryczana (40g) Buraki zasmażane (100g), sałata(10g), Kompot owocowy/woda (200ml) |
1,9,11
9 |
Winogrono (100g)
Kawa na mleku (200ml) Ciasto drożdżowe z jabłkiem własny wyrób (80g), orzechy |
9 1
7 |
17.04 | Kakao na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Wędlina- polędwica drobiowa (20g) Ogórek zielony (20g),marchewka(10g) Mus owocowy 100% (200ml) |
7
1
7 7
|
żurek z jajkiem i ziemniakami (250g)
Filet z ryby w sosie koperkowym (80g) Ziemniaki(40g) Surówka z kiszonej kapusty (50g),tarta kalarepka( 50g) Kompot owocowy (200ml)/woda |
7,9
4
7 |
Kawa na mleku (200ml),
bulka wr. z masłem (35g), ser zółty (20g), natka, jabłko (100g), |
7
1
7
|
18.04 | Kasza kukurydziana na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane z masłem (35g-45g) Pasta z ciecierzycy – wyrób własny (35g) Ogórek kwaszony(20g) , kielki rzodkiewki 5g Sok jabłkowy 100% (200ml)
|
1,7
1
|
Zupa neaopolitańska z makaronem (250g)
Naleśniki z serem białym (150g) Truskawki z jogurtem naturalny (100g), Kompot owocowy (200ml)/woda |
9
1 7, 3 7 |
Kawa (200ml), bułka pełnoziarnista z masłem (35g),
Schab wyrób własny (30g),sałata(20g), Gruszka(100g)
|
7
1,
|
Uwaga: jadłospis może ulec małej zmianie
Data | Śniadanie | Alergeny | Obiad | Alergeny | Podwieczorek | Alergeny |
22.04 | kakao na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Ser żółty (20g) Papryka czerwona (20g),bazylia (5g) Sok owocowy (200ml) |
7
1
7
|
Zupa z fasolką szparagową i makaronem (250g)
Curry z warzywami i kurczakiem (80g) Kasza bulgur (40g), Marchewka z jabłkiem (100g), sałata (10g) Kompot owocowy (200ml)/woda |
9
1,
1
|
Kawa na mleku (200ml), bułka grahamka z masłem (35g),
Pomidor (20g), jabłko(120g)
|
7
1,
|
23.04
|
Płatki owsiane na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Ser biały z miodem (35g) melon (20g) sok owocowy 100% (200ml) |
7
1
3,4 |
Zupa rybna z ziemniakami (250g)
Pulpet drobiowy w sosie pomidorowo-śmietanowym (70g) Kasza gryczana (40g) Surówka z selera korzeniowego z jogurtem i rodzynkami (120g) Kompot owocowy (200ml)/woda |
1,9
9 |
Pasta warzywna (35g)
Bułka pełnoziarnista z masłem (35g) gruszka (100g) Kawa na mleku (200ml) |
9 1
7 |
24.04 | Kawa na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Pasta z tuńczyka, jaj i szczypiorku - wyrób własny (35g) Ogórek konserwowy (20g) Sok jabłkowy 100% (200ml) |
7
1
7 7
|
Krem z dyni (250g)
Bitki w sosie własnym (70g) makaron (40g) Buraczki zasmażane (100g), sałata, Kompot owocowy (200ml)/woda |
7,9
4
7 |
Kakao (200ml),
bulka wr. z masłem (35g), ser zółty (20g), natka, winogrono (100g),
|
7
1
7
|
25.04 | Płatki jęczmienne na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane z masłem (35g-45g), schab (35g) Rzodkiewka (20g) Sok jabłkowy 100% (200ml) |
1,7
1
|
Zupa z cukinią, kurczakiem, ryżem i kukurydzą (250g)
Ziemniaki (40g), kotlet z jajka (80g), Marchewka z groszkiem (100g) Sałata z rzodkiewką i śmietaną, dymka (30g) Kompot owocowy /woda(200ml) |
9
1
3
|
Chałka z masłem (35g)
Orzechy (10g), Jabłko (100g) Kawa inka (200ml) |
Uwaga: jadłospis może ulec małej zmianie
Data | Śniadanie | Alergeny | Obiad | Alergeny | Podwieczorek | Alergeny |
28.04 | Makaron na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (35g-45g) Polędwica (20g) Pomidor (20g),sałata 5g Sok owocowy 100%(200ml) |
7,1
1
|
Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak (250g)
Ryż (40g), ser biały (50g) z jogurtem naturalnym (50ml) i jabłko prażone (100g), marchewka (20g) Kompot owocowy (200ml)/woda |
1,9,
3, 1 7,
7 |
Ciasto własny wyrób -szarlotka (100g), orzechy
Mandarynka (100g) Kawa na mleku (200ml) |
3
7 |
29.04 | kawa na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane z masłem (35g-45g) ½ jajka, szczypiorek (35g) Marchewka (20g) Sok jabłkowy 100% (200ml) |
1,7
1
|
Zupa jarzynowa koperkowa z ziemniakami (250g)
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem feta (130g) Sałata wiosenna: sałata, rzodkiewką, pomidor, szczypiorek z oliwą z oliwek (120g) Kompot owocowy /woda(200ml) |
9
1
3
|
kakao(200ml), bułka pełnoziarnista z masłem (35g),
Schab wyrób własny (30g),ogórek kwaszony (30g), Jabłko (100g) |
7
1,
|
30.04 | Płatki kukurydziane na mleku (200ml)
Pieczywo mieszane i pełnoziarniste z masłem (30g-35g) Pasta z jajka i szczypiorku (50g) (20g),papryka(20g) sok owocowy 100% (200ml) |
1,7
1
|
Zupa wenecka z ryżem (250g)
Gulasz z indyka (60g) Kasza kuskus (40g) Surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym(120g),cykoria (20g) Kompot owocowy |
9
1
3
|
kawa(200ml), bułka z masłem (35g),
pomidor (20g),szczypiorek, Gruszka(120g)
|
7
1,
|
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
- Dwutlenek siarki
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.